fbpx
Πνευματική κόπωση. Αντιμετωπίζεται μ’ έναν ύπνο; - Arcalion.gr
17140
post-template-default,single,single-post,postid-17140,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-999,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Πνευματική κόπωση. Αντιμετωπίζεται μ’ έναν ύπνο;

arcalion πνευματική κόπωση

Πνευματική κόπωση. Αντιμετωπίζεται μ’ έναν ύπνο;

Έχετε φτάσει στο σημείο να νιώθετε ότι, όσο κι αν κοιμηθείτε ή ξεκουραστείτε, παραμένετε μονίμως κουρασμένοι;

Η πνευματική ή ψυχική κόπωση είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από υπερβολική πνευματική – νοητική δραστηριότητα. Ο καταιγισμός σκέψεων, η υπερδιέγερση και η συνεχής πνευματική εγρήγορση δεν σας εγκαταλείπουν ούτε δευτερόλεπτο. Αποτέλεσμα αυτού είναι να φτάσετε αργά ή γρήγορα στην εξάντληση.

Ανήκετε στους ανθρώπους που εργάζονται πολλές ώρες με πιεστικά χρονοδιαγράμματα και επιστρέφοντας σπίτι αργά το απόγευμα μετά από μια εξαντλητική μέρα, δεν έχετε αντοχές για οτιδήποτε άλλο πέρα από το να ξαπλώσετε στον καναπέ μέχρι να μουδιάσει το μυαλό και το σώμα σας;
Είμαι σίγουρος ότι το ιδανικό καθημερινό σας πρόγραμμα, όπως το έχετε πλάσει στο μυαλό σας, περιλαμβάνει την ενασχόληση με το αγαπημένο σας χόμπι, βόλτες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και διασκέδαση μετά τις κουραστικές ώρες στο γραφείο.

Ξέρετε, είναι εκείνη η στιγμή στο γραφείο που αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε πια να σκεφτείτε καθαρά, σας έχει καταβάλει η ψυχική κόπωση και μοναδική σανίδα σωτηρίας αποτελεί το κρεβάτι σας και ένας καλός ύπνος. Δυστυχώς όμως, ένας ύπνος δεν είναι πάντα αρκετός, ούτε αποτελεί πανάκεια. Υπάρχουν πολλές λύσεις ώστε να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά την κούραση της καθημερινής ρουτίνας και να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο όλες τις ώρες της ημέρας σας.
Προσπαθήστε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με λίγη γυμναστική. Κάντε ένα ειδικό πρόγραμμα με ασκήσεις στο σπίτι, βγείτε για τρέξιμο ή περπάτημα ή και κολυμβητήριο.

Βάζοντας προτεραιότητες στα καθημερινά σας θέματα, θα σας βοηθήσει να μένετε συγκεντρωμένοι στις εργασίες σας και να αντιμετωπίσετε τη ρουτίνα της καθημερινότητας εποικοδομητικά.
Η απόσταση ανάμεσα σε αυτά που πρέπει να κάνουμε και σε αυτά που θέλουμε στην πραγματικότητα να ασχοληθούμε είναι συνήθως πολύ μεγάλη. Και κάπου εκεί ελλοχεύει η πνευματική κόπωση. Γιατί αν ασχολείστε μόνο με την δουλειά και όχι με κάτι που σας ενδιαφέρει πραγματικά, η πίεση μέσα σας αυξάνεται μέχρι που φτάνει να εκδηλωθεί σε εξάντληση.

Είναι προφανές πως δεν είναι εύκολο να εφαρμόσετε όλα τα παραπάνω στην καθημερινότητά σας. Ο χρόνος είναι λίγος και οι υποχρεώσεις πολλές. Μην ανησυχείτε όμως και μην αγχώνεστε. Το βασικότερο όπλο κατά της σωματικής και πνευματικής εξάντλησης, μπορείτε να το έχετε διαρκώς στην διάθεσή σας!

Tο Arcalion χάρη στη σύνθεσή του και τον τρόπο δράσης του μπορεί δυνητικά να βοηθήσει στα συμπτώματα της λειτουργικής εξασθένησης όπως η μειωμένη απόδοση και πνευματική λειτουργία. To Arcalion δρα στις δομές που είναι υπεύθυνες για τη μνήμη, τις γνωσιακές λειτουργίες και την εγρήγορση και έτσι μπορεί δυνητικά να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πνευματικής και σωματικής εξασθένησης και να συμβάλλει στην βελτίωση της μνήμης και ευκολότερη συγκέντρωση.

1. Φύλλο οδηγιών χρήσης Arcalion 200mg.
2. Van Reeth O. Drugs of Today 1999;35(3):187-192

Οδηγίες Χρήσης Arcalion 200mg

Το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν : ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ‘Η ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ